Szemárpa kezelése, Árpa - Szemészeti Központ

Árpa tünetei | Árpa kezelése természetes módszerekkel

szemárpa kezelése

Létrehozva: Ha hajlamosak vagyunk az árpára, minden nap tisztítsuk meg a szemhéjunkat Gyakran az árpa kifakadását házilag is elősegíthetjük meleg, szemárpa kezelése semmiképp sem forró, nedves borogatással vagy párakötésselezeken felül hasznos lehet szakorvos által felírt antibiotikum-tartalmú szemcsepp vagy kenőcs. Fontos, hogy sose használjunk orvosi előírás és adagolási javaslat nélkül semmiféle szemkészítményt.

Előfordulhat, hogy a kezelés pár napon belül sem hoz eredményt: az árpa nem fakadt ki, és nem is szívódik fel magától.

szemárpa kezelése

Ilyenkor sem szabad az árpa kinyomásával vagy felnyitásával próbálkozni, mert a kötőszövet közé préselődő gyulladásos anyag súlyos szövődményeket okozhat. Mivel sokban hasonló a két betegségtípus, rendszerint össze is keverik egymással.

Amennyiben az akut gyulladás elmúlik, a szemárpa fájdalmatlan, rugalmas csomócskává alakul, ami nagyban hasonlít a jégárpához.

szemárpa kezelése

Fontos szemészhez fordulni, aki szemárpa kezelése perces ambuláns szemárpa kezelése kitisztítja a begennyesedett részt egy speciális csipesz segítségével, ami kiemelve az árpát lehetővé teszi a felnyitását, s az apró vágás egy-két napon belül nyomtalanul begyógyul.

Friss árpa esetén a gyulladási szakaszban antibiotikumos kenőcs használata javasolt antibiotikumos szemcsepp csepegtetése mellett. A gennyesedés előrehaladtával szemárpa kezelése borogatás alkalmazása javallt a genny kiürülésének elősegítésére.

szemárpa kezelése

Fontos információk